Fika i trädgården

Kladdkaka

100 g smör
3 dl socker
4 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
Ströbröd i formen

Ugnstemp: 150 C

Smörj formen och häll i ströbrödet. Det ska täcka överallt. Smält smör, socker, vaniljsocker och kakao i en kastrull på svag värme. Rör om hela tiden. Tag av kastrullen och tag i ett ägg åt gången. Häll i mjölet. Rör om och häll i formen. In i ungnen 30 min.

Morotskaka

3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 1/2 dl solrosolja
1 nypa salt
4 1/2 dl rårivna morötter

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter. Fyll  smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna. 

Frosting:

60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 g philadelphiaost

Vispa alla ingredienser krämigt. Bred på kakan när den har svalnat.
Källa: A piece of cake, Leila Lindholm.

Chokladmousse

4 ägg
4 msk socker
3-4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

 Vispa äggvitor och socker med elvisp till ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken). Tänk på att använda en torr fettfri skål, och rena fettfria vispar och att äggvitorna inte får innehålla någon äggula, annars blir det väldigt svårt eller omöjligt att vispa till ett fast skum. Blanda försiktigt ner kakao (sikta gärna genom en sil för att undvika klumpar) och rör till en jämn och fin smet.Klicka ut chokladmoussen i portionsglas. Låt ev. stå i kylen, men inte mer än en timme. Garnera med färsk frukt eller bär (t.ex. apelsin, blåbär, hallon) och servera!
Källa: http://mastercat.blogg.se

Dom här recepten är några av mina favoriter. Kladdkakan är enkel och krämig. Morotskakan tar lite längre tid men otroligt saftig. Chokladmoussen är luftig och enkel. Pröva och se om det blir din nästa favorit!

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

♥Tänk på att reklam och elaka kommentarer tar jag bort. Jag försöker svara på era frågor så fort jag kan. Lycka till♥

♥Ditt namn♥:
♥Kom ihåg mig?♥

♥E-postadress: (publiceras ej)♥

♥Din URL/Bloggadress:♥

♥Din kommentar skriver du här:♥

Trackback