Sommar och sol

Nu när det är sommar och man solar är det viktigt att smörja in sig. Om du bränner dig så försvinner det mesta av brännan. Det är också viktigt att peela sig på sommaren eftersom du inte vill att dom döda hudcellerna ska få brännan. Håret behöver också skydd så du kan köpa ett balsam med UV-skydd.

Här är produkterna som skyddar ditt hår

harprod1
Foto: Per Björn
Potion 7 från Sebastian är en leave-in-produkt som du inte ska skölja ur. Borstas in i håret efter schamponering och återfuktar stråna så att de klarar en hel dag på stranden utan att torka ut. 150 ml kostar 79 kronor.


harprod2
Loreals Intense repair intensiv-inpackning får ordning på sommartrött hår. 200 ml kostar 125 kronor.


harprod3
Ghd’s thermal protector spray för normalt till torrt hår, kan vara skillnaden mellan fiasko och succé med platt- eller locktången. 150 ml kostar 195 kronor.


harprod4
Hårpastan Being Wild från Rusk formar sommarfrisyren och skyddar håret med bland annat tistelolja. Appliceras i torrt hår, 150 g kostar 230 kronor.


harprod5

Wellaflex 2nd Day Volume Mousse är en extra stark mousse som kramas in i håret för att ge stadga och struktur i håret.

Innehåller UV-skydd. 200 ml kostar 50 kronor.harprod6

Solschampo med UV-skydd från Etos. Kostar 49 kronor.

Extra milt schampo som skyddar håret från saltvatten och sol.


Tipsen för ett friskt hår. 

1. Undvik att färga håret

Preparera inte håret under sommaren. Undvik permanenter och starka färgningar som gör håret poröst.

 

2. Vårda och packa in

Använd balsam efter varje hårtvätt och gör långa hårinpackningar regelbundet.

 

3. Olivolja skyddar

Är du på stranden kan du använda hårmask eller olivolja för att skydda och vårda håret.

 

4. Använd UV-produkter

Börja sommaren med

att klippa bort kluvna toppar. Använd hårprodukter som har

UV-skydd i sig.

 

5. Torka inte ut håret

På sommaren är det extra

viktigt att skydda håret om du ska plattånga eller föna det. Använd en skyddande produkt så att du inte torkar ut håret.
Källa: Aftonbladet

Tecken på att ditt hår är solskadat är bland annat bleknande hårfärg (om du färgat håret innan), torrt och slitet hår, trassliga och kluvna hårtoppar, friss eller att håret har blivit svagare och tunnare. Solens strålar bryter ner keratinet i hårstråna, så en inpackning som innehåller just keratin eller protein kan vara en smart investering.
Utbudet på hårprodukter med solskydd blir större för varje år och numera finns de i både schampo-, balsam-, och sprayform. Du kan satsa på vilken som helst, men tänk på att produkter som du sköljer ur ofta ger ett sämre skydd än sådana som får sitta kvar i håret. Vill du vara på den säkra sidan, investera i en hårspray eller ett leave in-balsam. Glöm inte heller att använda ett detoxschampo en gång i veckan, eftersom skolskyddet har en tendens att fastna på dina hårstrån.
Allra bäst är faktiskt att blockera strålarna helt med hjälp av en hatt eller scarf. Använder du hårprodukter med UV-skydd, se till att du applicerar dem flera gånger under dagen - inte minst om du ligger på stranden och/eller badar. Håll dig borta från andra hårprodukter som innehåller höga halter alkohol eller peroxid. Och du, att bleka håret med citron skadar håret alldeles för mycket! Satsa på professionella slingor istället och skydda dem extra noga i håret!
Källa: Veckorevyn


Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

♥Tänk på att reklam och elaka kommentarer tar jag bort. Jag försöker svara på era frågor så fort jag kan. Lycka till♥

♥Ditt namn♥:
♥Kom ihåg mig?♥

♥E-postadress: (publiceras ej)♥

♥Din URL/Bloggadress:♥

♥Din kommentar skriver du här:♥

Trackback